Follow Us @syahbinar

Thursday, 23 March 2017

LIMA'17

22:50 0 Comments
Lama tidak bersiaran disini disebabkan kesibukan kerja dan takde idea untuk menulis. Hahah. So ini hanyalah sekadar short entry untuk ceritakan sikit tentang event yang paling besar di Langkawi iaitu Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA) pada tahun ini. Hoho. Alhamdulillah aku diberi kesempatan untuk pergi.

LIMA merupakan acara dwitahunan yang telah diperkenalkan pada tahun 1991. Event ini mempamerkan aset-aset pertahanan negara dan juga negara lain yang turut serta. Acara ini bermula pada 21 hingga 25 Mac. LIMA ni terbahagi kepada dua segmen iaitu maritim dan udara. Yang paling hampir sekali dengan rumah aku ialah segmen udara. Lebih bermakna lagi aku bersama kawanku pergi secara special dan bukan hari yang terbuka untuk orang awam. Hihi. 

Pass masuk siap ada nama lagi, on the spot pulak tu buat

Memula sampai tu kitorang masuk dalam dewan pameran dulu, dok pusing keliling tu macam bosan pulak. Hahah. Memang takda ambik gambar sangat la. Jadi layan jelah beberapa gambar aku dan member yang sempat kami ambik. 


Then kitorang gerak keluar untuk tengok airshow dan jet semua. 

Skuadron TUDM. Sekali dengan awan mendung yang berarak

US Air Force punya tentera boleh tahan hensem jugak. Hahah

Ni kapal terbang apa ntah

Dok bergambar pulak abang tentera ni. Hikss

Panasss wehhh time nii..burnnn muka akuu. Dok tengok bakal-bakal pilot hensem ramai sangattt. Hahaha

Helikopter

Black Eagles. Republic of Korea Air Force (ROKAF)

I Love #LIMA17. See you again at #LIMA19