Follow Us @syahbinar

Tuesday, 19 January 2016

Nest Rooftop

Haii.. Entry kali ni lebih kepada "biar gambar berbicara" hehehe. Petang tadi aku pergi la ke satu tempat yang masih baru lagi dibuka di Langkawi ni, yang mana telah mendapat sambutan agak ramai. Taktahu la sama ada sebab masih baru lagi ke apa. Nest Rooftop ini berkonsepkan kafe santai (ala-ala hipster jugak kot), sambil menikmati view sekitar Pantai Chenang dan juga sunset. Dah nama pun rooftop mestilah berada di bahagian paling atas kan, so kena la naik banyak juga tangga untuk sampai ke atas ni. Aku datang sini dalam pukul 5.45 petang, tapi still panas lagi kan sekarang, so gambar yang diambil memang nampak la bayang-bayang. 

Ni bahagian minuman. Yang perempuan tu semua pelayan kat sini ye. Haha tempat Mat Salleh ni biasa la kan

Ini pulak bahagian kitchen dekat belakang

Matahari memancar tepat ke sini, tapi sayang tak sempat nak tengok sunset di sini. Yelah takkan nak duduk tunggu sampai Maghrib huhu

Nice place to visit sambil lepaking 

Ini rumput tiruan ye, sebab tu nampak hijau cantik je. Aku ingat nanti nak tanam rumput macam ni la senang hehe

View sekitar Pantai Chenang (Pantai wajib singgah kalau datang ke Langkawi)

Disebabkan kafe ala-ala hipster ni, aku hanya mampu order Ice Lemon Tea sahajaaaa

Haa boleh duduk baring-baring hahah. Konsep kayu pallet yang menjadi ikutan sekarang ni, dulu orang tak pandang pun. Sekarang siap boleh jadi backdrop pelamin bagai

View daripada atas rooftop. Aku tak berani nak ambil gambar bawah tengok jalan, entah rasa macam nak terjatuh fon. Hahah

Siap ada projektor LCD lagi heheh. Tak silap aku malam ni ada macam tayangan movie. Silent Cinema ke apa tah kat sini, sebab tu sediakan headphone untuk dipakai

Tikaq, bantal semua dah siap ada. Boleh laa berpicnic

Kalau ada yang bawak anak-anak kecik tu bolehla bagi diorang main disini :)

Okay. Kepada sesiapa yang ingin datang ke Langkawi, bolehlah mencuba untuk ke sini. Ataupun orang Langkawi sendiri pun boleh hehe. Boleh rujuk dan Like Facebook Nest Rooftop - Langkawi nombor telefon kalau ada nak reserve pun disediakan situ.